Opleidingen

Na zoveel kennis en expertise te mogen vergaren bij Spotdesign, delen we deze nu graag met onze klanten. Daarom bieden we een mooie resem opleidingen aan. Want het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. En een mooi extraatje: je krijgt er subsidies voor.

Opleiding website beheer

Wanneer wij een nieuwe website of webshop creëren voor onze klanten, willen we vermijden dat ze niet goed weten wat ze met hun spiksplinternieuwe website moeten doen. Daarvoor bieden we met plezier een opleiding aan. 

Wij leggen uit hoe je vlot jouw website en/of webshop in goede banen leidt en de essentiële basiskennis probleemloos beheerst, zoals foto’s en tekst toevoegen, pagina’s aanmaken, … En je hoeft daarvoor nog geen klant bij ons te zijn!

Opleiding Online Marketing

Online communicatie de dag van vandaag… is everything. Zelfs de meest bekende bedrijven hebben enige vorm van online marketing nodig. Want zonder aanwezigheid op het World Wide Web kan je merkbekendheid niet z’n volledige potentieel bereiken. En je mist heel wat potentiële klanten. Er zijn echter zoveel aspecten van online marketing, dat het wel eens moeilijk kan zijn om door de bomen het bos nog te zien.

Social media

Het inzetten van social media als bedrijf is allesbehalve overbodig. Maar hoe zet je deze nu op de meest efficiënte manier in? Waar moet je op letten bij elke post? Met onze opleidingen krijg je antwoord op al je vragen en leer je onder andere hoe je je pagina’s beheert, berichten inplant, en je doelpubliek het beste aanspreekt met de juiste copy en visual.

Facebook ads

Posts plaatsen is één ding, advertenties plaatsen is een ander. Werken met Facebook Ads vraagt de nodige kennis en aandacht. Je kan er héél wat mensen mee bereiken, maar daarvoor moet je eerst het juiste doel aanduiden, de doelgroep instellen, Pixel integreren, … Om goede resultaten te bekomen met je advertenties zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom is onze opleiding ideaal; We maken je wegwijs en zorgen ervoor dat je niet verdwaalt in het kluwen van Facebook Ads.

Google Ads

Google Ads werkt net wat anders dan Facebook Ads. Beide zijn er om te adverteren, maar waar je Facebook gebruikt om de mensen te bereiken, laat je via Google Ads de mensen naar je toe komen. Tijdens onze Google Ads opleiding leer je alles over hoe je de juiste mensen naar je toe laat komen, en hoe je daarvoor de juiste zoekwoorden, extensies, biedstrategie en meer kiest. 

Google Analytics

Bij adverteren hoort meten en analyseren. Want hoe adverteer je efficiënt als je uiteindelijk niet goed weet hoe je de resultaten moet interpreteren? Maar al die statistieken en percentages met al die verschillende termen, het is niet evident om deze in 1-2-3 perfect te kunnen begrijpen. Met onze opleiding geven we je alle nodige kennis mee om je resultaten te interpreteren en om te zetten naar (nog) beter functionerende ads.

 

Mailchimp

Wil je graag starten met een maandelijkse nieuwsbrief, je menu van de week uitsturen naar je klanten, of iets anders dat communicatie via mail vereist? Dan is het best wel handig om Mailchimp bij de hand te hebben. Volg een Mailchimp opleiding bij Spotdesign, hou je klanten up-to-date en verbeter zo je klantenrelaties

Opleiding graphic design

InDesign, PhotoShop en Illustrator kan voor de beginner een waar doolhof van tools zijn. Met onze opleidingen leren we je de essentials van elk programma zodat je vlot zelf grafische werkjes kan uitvoeren. Ook het all-round grafisch ontwerpplatform Canva kun je bij ons leren beheren.

InDesign, PhotoShop en Illustrator

De verschillen tussen de functies van InDesign, PhotoShop en Illustrator zijn voor velen vaak niet zo duidelijk. Met InDesign ga je aan de slag om de algemene lay-out van je affiches, brochures, online visuals, … te maken. PhotoShop gebruik je dan eerder om je foto’s te bewerken, zoals: kleurverandering, verwijderen of toevoegen van objecten, fiksen van foutjes,… En ten slotte ga je met Illustrator van start met de bewerking van logo’s, typografie, pictogrammen, iconen en andere illustraties, zonder aan beeldkwaliteit te verliezen.

Canva

Canva is een grafisch ontwerpplatform waar je aan de hand van door Canva gemaakte sjablonen eenvoudig grafisch werk kan verrichten. Het heeft een mooi basisaanbod aan functies die je toelaten om eenvoudig foto’s en video’s te bewerken, kaders en tekst toe te voegen en meer. Laat ons het je leren!

En indien nodig, is onze Graphic Designer Hans er ook nog om het werk voor jou te doen ;-).

 

KMO-Portefeuille

Voldoet je onderneming aan de voorwaarden van een KMO? Met dank aan de leukste portemonnee van de overheid kan je, indien je een middelgrote of kleine onderneming hebt, respectievelijk 20% tot 30% aan subsidies verkrijgen. Dit is van toepassing bij het volgen van een opleiding of het aanvragen van communicatie-/marketingadviezen. De ondersteuning gaat tot een maximaal steunplafond van 7500

Zin om (voordelig) bij te leren? Geef ons een belletje of een mailtje en we zitten asap eens samen.