Allround campagne Grensrock.

Na 2 jaar op rij noodgedwongen te moeten annuleren, kon Grensrock in 2022 eindelijk terug Menen op stelten zetten. En daarvoor trokken ze alle registers open. Met een nieuwe locatie én huisstijl!

Grensrock in’t nieuw

Met z’n stevige line-ups was een eye-catching look een must-have voor de rebranding van Grensrock. Er werd uiteindelijk gekozen voor felle kleuren en een herkenbare vorm voor het logo. Het nieuwe logo is gebaseerd op een plectrum, een stukje plastic waarmee gitaar wordt gespeeld. Zo verwijzen we, niet te ‘in your face’, naar het hoge rockgehalte van het festival.

Offline deliverables

Een nieuwe huisstijl, dat betekent heel wat nieuw drukwerk. Zowel op de locatie als errond. Naast de evidente branding op de locatie zelf, is een prominente aanwezigheid van Grensrock in het straatbeeld van Menen en omstreken een must. Billboards bij de bushokjes, langs de weg en op de muren. Werfdoeken langs de straat, affichering, …

Dit alles resulteert in een mooi waslijstje voor onze grafische ontwerpers en de drukker. Een korte samenvatting:

  • Bandjes
  • Affiches
  • Banners
  • Pasjes
  • Briefpapier
  • Drankbonnen
  • Werfdoeken
  • En nog meer….

Online deliverables

Uiteraard moest ook het Wereld Wijde Web ge-update worden met de nieuwe huisstijl.

Om het woord van het nieuwe Grensrock te verspreiden, werd een advertentiecampagne opgestart op Facebook en Instagram. De social media van Grensrock werd eveneens aangepast met op maat gemaakte profielfoto’s, headers en social posts.

Verder kreeg de klant ten eerste video overlays mee om zelfstandig hun video’s te kunnen plaatsen conform de nieuwe huisstijl. Daarnaast hebben we ook hun e-mailhandtekeningen aangepast.

Het resultaat

Grensrock ’22 werd alweer een denderend succes. De nieuwe locatie viel bij de bezoekers in de smaak: er was meer ruimte en (nog) meer sfeer. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar!

Over Grensrock

Grensrock is sinds 1987 een gratis festival dat elk jaar plaatsvindt in Menen. Het festival werkt volledig met de steun van sponsors en vrijwilligers en geeft een podium aan uitsluitend Belgisch muzikaal talent.