Allround marketing Wooden Quality Creations.

Van struik tot boom

In deze case bekijken we hoe Spotdesign een allesomvattende marketingaanpak heeft toegepast om Wooden Quality Creations online te vestigen. Geen poespas, maar een straight-to-the-point tactiek die zich richt op het binnenhalen van leads en het creëren van brand awareness.

Social media boost

Voor Spotdesign zijn hand aan de social media van WQC legde, was het bedrijf enkel actief op Facebook. Hier was er al een mooi aantal volgers verzameld, maar er was een duidelijke afwezigheid van een social media kalender. De klant had voor deze taak te weinig tijd, dus namen wij dit met plezier over. Wout ging aan de slag en legde enkele maandelijkse thema’s vast, die zorgen voor een overzichtelijke feed die nu regelmatig aangevuld wordt.

Ondertussen is WQC evenals actief op Instagram en Pinterest, met respectievelijk 625 volgers en 13,5K weergaven per maand.

Website in een nieuw jasje

Spotdesign heeft niet enkel de social media een boost gegeven, ook de website kreeg een make-over. Van design tot creatie, Spotdesign was er bij elke stap in het proces.

Het nieuwe ontwerp van de website is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook perfect gebruiksvriendelijk. Het biedt gebruikers een efficiënte en vlotte ervaring bij het navigeren door de  pagina’s. Het web-team heeft zich gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring door het implementeren van responsief webdesign. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is op zowel desktops als mobiele apparaten.

Qua webdesign is de nieuwe site een perfecte match met de stijl die Wooden Quality Creations zelf hanteert bij het ontwerpen en plaatsen van bijgebouwen. Dankzij de warme bruine tinten en houtpatronen is de juiste toon meteen gezet bij elk websitebezoek.

Mailing

Tenslotte staat Wout ook in voor de online communicatie via mail. Aan de hand van Mailchimp worden nieuwsbrieven en meer uitgestuurd en wordt de online communicatie met de klant zo extra onderhouden.

Echte allround online marketing dus. De klant hoeft zich zo geen zorgen meer te maken om het online gebeuren en kan zich zo volledig focussen op de klantenservice en het plaatsen van de bijgebouwen.

Ons digitale takenpakket

  • Sociale media: Contentkalender, sociale media beheer, adverteren, …
  • Google: SEA, SEO, Google My Business, Analytics, Tag Manager, …
  • Mail: Externe nieuwsbrieven, …
  • Webbeheer: onderhoud, fotografie, fotobewerking, …

Over Wooden Quality Creations

Wooden Quality Creations kan ondertussen al terugblikken op 25 jaar ervaring met houten bijgebouwen. Die worden volledig op maat van de klant gerealiseerd. Werken met een natuurlijk en duurzaam materiaal als hout heeft voor Wooden Quality Creations dan ook geen geheimen meer. Wooden Quality Creations levert kwalitatief hoogstaande poolhouses, tuinkamers, carports, terrasoverkappingen…