Website Dito VZW.

Een website met het hart op de juiste plaats

Als VZW die zich focust op toegankelijkheid en sensibilisering, is een perfect gebruiksvriendelijke website een must. Daarom bouwde Spotdesign voor deze goedhartige klant met plezier een nieuwe website.

 

110% accessible

Om de gebruiksvriendelijkheid voor slechtzienden, slechthorenden, mobiel beperkte mensen, … niet 100 maar 110% accessible te maken, moeten de teksten, kleuren, beelden en knoppen naar een hoger niveau getild worden.

De gehele website werd gebouwd in WordPress en Fluo.

Leesbaarheid

Voor een perfect gebruiksvriendelijke website is de leesbaarheid uiterst belangrijk. Hiervoor werd gekozen voor een mooi, leesbaar en bovenal groter lettertype. Zo moeten gebruikers zich niet forceren om de teksten goed te kunnen lezen.

Voor het kleurenpalet werd gekozen voor zachte, stijlvolle doch sterk met elkaar contrasterende kleuren. Ze zorgen ervoor dat alles goed aangeduid wordt en overzichtelijk wordt.

Extra accessibility tool

En daar stopt het niet. Voor gebruikers die toch nog wat extra nodig hebben, kunnen dankzij de accessibility tool die je onderaan vindt, de website helemaal aanpassen aan hun noden. Zo kan je bijvoorbeeld de tekstgrootte aanpassen, maar ook de website helemaal dyslexie vriendelijk maken, of het contrast vergroten, en nog veel meer… En dit ook nog: de website is perfect toegankelijk enkel en alleen met de TAB-toets. Ideaal voor mensen met minder mobiliteit aan de armen.

Over Dito

Dito zet zich in voor personen met een handicap, chronisch zieken en hun netwerk. Zij verenigen, versterken, informeren en leiden gericht toe naar andere dienstverleners. Hun missie? Dat personen met een handicap volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij, en dat op álle vlakken.